Normal_road-works-258057_640

Kinderdagverblijf Pepeloentje in het Gelderse Groessen moet verhuizen om plaats te maken voor de snelweg A15. Rijkswaterstaat heeft het pand en het omringende erf gekocht. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe locatie. Dit meldt de Gelderlander.

Het nieuws dat de geplande snelweg precies over de plek van het kinderdagverblijf getekend staat, kwam hard aan bij eigenaresse Els van Kerkhoff. Een geschikt alternatief vinden als nieuwe vestiging voor de crèche valt Kerkhoff nog niet mee, “want alle gebouwen die we op het oog hadden, zijn veel te duur. Een andere tegenvaller is dat Rijkswaterstaat een veel te laag bod op onze kinderopvang heeft uitgebracht”, vertelde de eigenaresse eerder.

Kerkhoff is echter vast van plan een doorstart te maken. Ze wil het bedrijf later kunnen overdragen aan haar dochter. Ze is nu met haar man op zoek naar een plek in het buitengebied van Groessen met een halve hectare grond eromheen. “We hopen media 2016 naar de nieuwe locatie te kunnen, maar Rijkswaterstaat deelde ons mee dat we tot januari 2017 op de huidige plek kunnen blijven”.

De wegwerkzaamheden zullen in 2015 van start gaan. Rijkswaterstaat hoopt in 2018-2019 klaar te zijn met de aanleg van de nieuwe weg.

© Nationale Onderwijsgids