Normal_kinderopvang_peuter
Er wordt te weinig geld beschikbaar gesteld door de gemeente Wijchen om alle kinderen die voor- en vroegschoolse educatie (VVE) nodig hebben dit te geven. Dit meldt kinderopvangorganisatie De Eerste Stap die in Wijchen het peuterspeelzaalwerk uitvoert. Van het geld van de gemeente kunnen maar 48 kinderen VVE krijgen, terwijl meer kinderen de extra begeleiding nodig hebben. Dit meldt de Gelderlander. 
 
Peuters met een ontwikkelingsachterstand komen in aanmerking voor voor- en vroegschoolse educatie. Dit is een programma waarbij de kinderen extra begeleiding krijgen, onder anderen op de kinderopvang en in peuterspeelzalen. Met het geld dat de gemeente Wijchen beschikbaar stelt kunnen echter maar 48 kinderen VVE krijgen. Kinderopvangorganisatie De Eerste Stap stelt echter dat dit niet genoeg is. Zij verwacht namelijk dat er volgend jaar 58 kinderen in aanmerking komen voor VVE. 
 
Op donderdagavond werd er over het budget voor de VVE gesproken in de commissievergadering van de gemeenteraadsfracties. Wethouder Paul Loermans: "We gaan eerst kritisch kijken of die 58 kinderen inderdaad allemaal VVE nodig hebben. Is dat het geval, dan komen we bij de gemeenteraad met het verzoek om extra geld uit te trekken. Want net als u willen wij niet dat kinderen de dupe worden."
 
© Nationale Onderwijsgids