Normal_school_opvang_kind_peuter_baby

De gemeente Utrecht heeft van de Onderwijsinspectie de A-status gekregen voor het toezicht op de kinderopvang in de stad. Eerder dit jaar was aan Utrecht nog de C-status toegekend, als enige gemeente in Nederland, omdat de  Onderwijsinspectie het toezicht onvoldoende vond. Wethouder Victor Everhardt is blij met het goede nieuws. Dit meldt DeStadUtrecht.nl.

De Onderwijsinspectie had al enige jaren forse kritiek op de gemeente Utrecht. Dat leidde in februari tot het toekennen van de C-status aan de gemeente, de laagst mogelijke score. Wethouder Everhardt lieft vervolgens een verbeterplan opstellen. Zo werden extra inspecteurs ingezet om het aantal verplichte inspecties te halen. Dit plan heeft gewerkt waardoor Utrecht nu weer een A-status is toegekend.

“We hebben er altijd voor gekozen om bij het toezicht de nadruk te leggen bij de kinderdagverblijven waarvan we signalen binnen krijgen dat er mogelijk iets mis is”, zegt Everhardt. “De Onderwijsinspectie eist echter dat we ieder jaar alle kinderopvanglocaties inspecteren”. In het verbeterplan is extra geld vrijgemaakt voor het toezicht op de kinderopvang opdat nu wel alle locaties geïnspecteerd kunnen worden. “We bezoeken alle kinderopvanglocaties maar houden ook extra toezicht op de kinderopvanglocaties waarvan mogelijk iets mis is en daarvoor hebben we de complimenten van de Onderwijsinspectie gekregen”, aldus Everhardt.

© Nationale Onderwijsgids