Normal_kinderen

Het CDA Lopik kan zich absoluut niet vinden in de voorgestelde bezuiniging  in de lokale programmabegroting 2015 – 2018 op het Peuterspeelzaalwerk en wil onderzoek laten doen naar de mogelijkheid van een brede school. De partij zal daarom morgen een amendement indienen en het college van B en W opdragen om een gedegen onderzoek te doen naar het anders inrichten van het peuterspeelzaalwerk. 

Het Peuterspeelzaalwerk is belangrijk voor de ontwikkeling van de peuter naar kleuter. Daarnaast is het nodig om in het kader van de nieuwe wetgeving die vanaf 2017 in werking treedt nieuw beleid te formuleren. Er doen zich in de kernen nu mogelijkheden voor om  het peuterspeelzaalwerk én de buitenschoolse opvang te situeren in één voorziening.  

Deze  Brede School kenmerkt zich door de korte lijnen en maakt het mogelijk dat er vroegtijdig signalen opgemerkt kunnen worden bij een peuter op het gebied van bijvoorbeeld taalachterstand.  Voor zowel de kleine kernen, de peuters, het basisonderwijs en de ouders kan er een win/win situatie ontstaan die uiteindelijk tot een bezuiniging zal gaan leiden, aldus het CDA. De partij laat weten er grote waarde aan te hechten dat deze kans onderzocht wordt en dat de sociale binding met de kern, die de Brede School nu eenmaal met zich mee brengt, gehandhaafd blijft. 
 
© Nationale Onderwijsgids