Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

De locatie van buitenschoolse opvang Jungle Jane Kids in IJburg moet sluiten. De eigenaresse van het kinderdagverblijf wordt vervolgd door justitie voor dood door schuld. Veel ouders hebben inmiddels hun kind van de bso afgemeld. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Vorig jaar zomer overleed een vijfjarig jongetje door verdrinking. De eigenaresse van het kinderdagverblijf was daarbij aanwezig. Zij had vijf kinderen van de bso meegenomen naar een strandje in IJburg. Het overleden jongetje hoorde niet bij de kinderen van de opvang maar kende hen wel en was als zesde mee. Een 21-jarige neef van het jongetje, die nauwe banden zou hebben met de eigenaresse, was ook mee en droeg op dat moment de verantwoordelijkheid voor het kind.

Wat zich precies heeft afgespeeld op het strand is onduidelijk. Op enig moment is het jongetje aan de aandacht van de eigenaresse en de neef ontsnapt en te water geraakt. Het Openbaar Ministerie besloot de eigenaresse te vervolgen. Wanneer de rechtszaak dient is nog niet bekend.

De vervolging van de eigenaresse is voor ouders de aanleiding geweest om hun kind van de bso te halen. Het kinderdagverblijf ziet zich nu genoodzaakt te sluiten.

© Nationale Onderwijsgids