AMSTERDAM (Novum) - De verdachte van het kindermisbruik op kinderdagverblijven in Amsterdam wilde een eigen crèche beginnen. Dat zegt advocaat Richard Korver, die de ouders van een aantal slachtoffers bijstaat, tegen de NOS.

,,De man bouwde een vertrouwensband op met ouders en bood ook aan om 's avonds op te passen. Zo heeft hij zich toegang weten te verschaffen tot kennelijk nogal veel kinderen'', aldus Korver.

Volgens AT5 is de echtgenoot van de verdachte, die zelf is gearresteerd op verdenking van bezit van kinderporno, een geliefd gezicht in zijn buurt; hij staat bekend als behulpzaam en handig met computers.

'Zedenverdachte werkte ook op een school'
De 27-jarige man die wordt verdacht van seksueel misbruik van dertig tot vijftig kinderen heeft als vrijwilliger gewerkt op een Amsterdamse school. Hij verzorgde van 2004 tot 2006 naschoolse opvang bij de toenmalige Community School, het huidige Jan van der Heijdenhuis in de Tweede Jan van der Heijdenstraat in de Pijp, zo meldde een ingewijde aan Novum Nieuws. De man was niet in vaste dienst van de school en gaf er geen les.

Het Jan van der Heijdenhuis is een zogeheten brede school, waar naast onderwijs ook buitenschoolse opvang wordt verzorgd. In de school is ook een peuterspeelzaal gehuisvest. De school is nog niet officieel naar buiten getreden en beraadt zich momenteel op een reactie. Het Openbaar Ministerie was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Hofnarretje
Zondagavond werd bekend dat de man van februari 2007 tot en met juni 2009 bij verschillende dependances van kinderdagverblijf Het Hofnarretje in De Pijp heeft gewerkt. Van oktober 2009 tot januari dit jaar werkte hij bij Jenno's Knuffelparadijs aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West.

Sinds maart 2009 bood de man zich op internet als oppasser aan, onder andere via Marktplaats en Caro kinderopvang.