Studenten Haagse Hogeschool reiken Koninkrijkskalender uit aan Prinses Beatrix

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden neemt vrijdagochtend 15 december de eerste Koninkrijkskalender in ontvangst. De verjaardagskalender is gemaakt door studenten van de Haagse Hogeschool, die de minor Koninkrijkszaken volgen. De kalender is samengesteld met foto’s van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en bevat de vermelding van feestelijke dagen voor het Koninkrijk. De overhandiging vindt plaats op Paleis Noordeinde in Den Haag, op Koninkrijksdag. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van DCNA. Dat meldt de Rijksoverheid.

Op de kalender staan foto’s van natuurorganisaties die zijn aangesloten bij DCNA en feestelijke dagen als Koninkrijksdag op 15 december en Dia di Rincon (Bonaire) op 30 april. De kalender is tot stand gekomen in samenwerking met DCNA en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Projecten DCNA

Prinses Beatrix bezoekt regelmatig projecten van DCNA, waaronder in november 2023. DCNA bestaat uit de natuurorganisaties Aruba National Park Foundation (FPNA), Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi), Nature Foundation Sint Maarten, Saba Conservation Foundation (SCF), Sint Eustatius National Parks Foundation (Stenapa) en Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa Bonaire). De natuurorganisaties zijn de samenwerking aangegaan met het oog op verbeterd natuurbeheer, duurzame fondsenwerving, natuureducatie en kennisuitwisseling.

De opbrengst van de kalender komt ten goede aan het natuurbeheer van DCNA.

Door: Nationale Onderwijsgids