Het Platform ICT en Organisatie van de Surffoundation heet vanaf 1 januari 2011 Platform ICT en Bedrijfsvoering. Surffoundation is onderdeel van Surf, het samenwerkingsverband van diverse kennis- en onderzoeksinstellingen in Nederland. De naamsverandering was volgens de organisatie nodig omdat de oude naam de activiteiten van het platform onvoldoende dekte.

'ICT en Bedrijfsvoering' is een van de drie platformen van Surffoundation. Het onderdeel houdt zich bezig met ict-gerelateerde, secundaire processen binnen het hoger onderwijs en onderzoek. De term 'bedrijfsvoering' dekt de lading beter en sluit bovendien aan bij de terminologie die binnen de VSNU wordt gebruikt, meldt Surffoundation. VSNU is de belangenvereniging van de veertien Nederlandse universiteiten.

Onderzoek en onderwijs
De andere twee platformen van Surffoundation zijn 'ICT en Onderzoek' en 'ICT en Onderwijs'. Met het eerste platform wil de stichting onderzoeksresultaten beter toegankelijk maken en vraagstukken over digitale rechten oplossen. Laatstgenoemd platform houdt zich bezig met innovatieprojecten, kennisdeling en professionalisering in onderwijsinstellingen.

Surffoundation is een van de drie organisaties binnen samenwerkingsverband Surf. De andere twee zijn Surfnet (exploiteert de ict-infrastructuur waarmee onderzoekers, docenten en studenten kunnen samenwerken) en Surfdiensten (faciliteert de ict en vormt de licentie-organisatie voor hoger onderwijs). Surf is gevestigd in Utrecht.

Bron: Computable