De Radboud Universiteit Nijmegen start eind 2011 met de bouw van de nieuwe behuizing voor de gammawetenschappen. Het gebouw van 12.500 m2 bevat onder andere een collegezaal voor ruim 500 studenten. Een ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan 325 auto's. Het architectenbureau Benthem Crouwel tekent voor het ontwerp zoals dat hiernaast op een schets te zien is.

Eerste fase vernieuwing zuidflank campus
Met de nieuwbouw, waarvan de faculteit der Rechtsgeleerdheid de hoofdgebruiker zal zijn, start de eerste fase van de vernieuwing van de zuidflank van de campus van de Radboud Universiteit. In het plan van Benthem Crouwel zijn de beste aanzetten gegeven voor de fase van herontwikkeling van het terrein. Het gebouw manifesteert zich niet als een solitair project maar legt de verbinding tussen het Spinozagebouw en het Bestuursgebouw en de Aula. Het ontwerp biedt een goede uitgangspositie voor de versterking van de campusgedachte in de vervolgfasen van de herontwikkeling in Heyendaal-Zuid. Daarnaast heeft Benthem Crouwel zich in deze fase het meest uitgesproken getoond over aspecten van duurzaamheid en life-time-costing.

Ontwerpcombinatie
Eind 2010 is de procedure doorlopen om via Europese Aanbesteding het ontwerpteam te selecteren. Daartoe heeft een commissie onder voorzitterschap van prof. dr. N. Nelissen de plannen beoordeeld van een vijftal vooraf geselecteerde ontwerpcombinaties. In de geselecteerde ontwerpcombinatie participeren naast Benthem Crouwel, Karres en Brands Landschapsarchitecten uit Hilversum, Nelissen Ingenieursbureau uit Eindhoven als installatie en bouwfysisch adviseur, Bouwadviesbureau Strackee uit Amsterdam als constructeur en IGG Bouwkostenadvies uit Wassenaar als bouwkostenadviseur.

De verwachting is dat het nieuwe gebouw eind 2013 in gebruik kan worden genomen.