De Raad van Toezicht van Stenden hogeschool heeft Leendert Klaassen uit Zuidhorn per 1 maart 2011 benoemd tot voorzitter College van Bestuur Stenden hogeschool.

Mr. L.J. Klaassen is vanaf 2005 bestuurder van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie en is belast met kwaliteitstoezicht op het Hoger Onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

Klaassen was nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe Nederlandse accreditatiestelsel dat op 1 januari van dit jaar van kracht werd. Vanaf 1 juni 2008 was hij daarnaast secretaris van het International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education.

Vóór 2005 was Klaassen onder meer griffier van de Eerste Kamer en burgemeester van de Groningse gemeenten Midwolda en Zuidhorn.

Cees Bijl, voorzitter Raad van Toezicht Stenden hogeschool, zegt over de benoeming: "Wij zijn zeer content met deze benoeming. De heer Klaassen is uitstekend ingevoerd in de wereld van de hogescholen in Nederland, met veel aandacht voor de kwaliteit van ons hoger onderwijs, een bruggenbouwer zowel in- als extern en iemand die de kwaliteiten van mensen om hem heen kan laten schitteren."