ALKMAAR - De studentenonderneming Part-e-Shirt van Hogeschool Inholland Alkmaar heeft afgelopen week de hoofdprijs gewonnen voor meest veelbelovende Noord-Hollandse studentenonderneming voor het komende jaar. De studenten van de opleiding Small Business & Retail Management hebben een lichtgevend T-shirt op de markt gebracht.

Tijdens de Company Launch op woensdag 15 december bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam streden 18 ondernemingen van studenten en leerlingen van zowel hbo- als mbo-instellingen uit de regio Noord-Holland om de hoofdprijs van € 100,- voor de meest veelbelovende studentonderneming voor het komende jaar. Uiteindelijk wist de onderneming Part-e-Shirt met het lichtgevende T-Shirt van Hogeschool Inholland Alkmaar de prijs in de wacht te slepen.
 
Het Part-eShirt heeft een lichtgevend flexibel paneel dat door middel van ‘EL technologie’ op het T-shirt is verwerkt. Afzonderlijke delen lichten op, op de maat van de muziek. Het T-Shirt zal volgens Inholland vooral aanslaan in het uitgaansleven of op feesten en partijen.
 
De studentonderneming I-Beer ook van de Alkmaarse Inhollandvestiging kreeg een eervolle vermelding voor hun product dat dood bier opklopt tot schuimend bier, zonder dat de smaak of kwaliteit daarbij wordt aangetast.