Arnoud Halmingh (28) rondde zijn studie in 2006 af aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Ongeveer een jaar geleden kreeg hij te horen dat hij kanker had.

Tijdens zijn behandeling stelde Halmingh zich ten doel de marathon van New York te lopen. Hij herstelde en neemt deel op 7 november 2010. Hij maakt van zijn buitengewone deelname bovendien een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Kankerbestrijding (KWF).

Van een gezonde sportieve jongen die niet rookte en gezond at, veranderde in 2009 het leven van Arnoud plotseling in dat van een patiënt. Na een ingrijpende operatie leek hij genezen, maar de uitslag van zijn CT scan gaf toch nog een uitzaaiing aan. Dit betekende een lang vervolgtraject met chemokuren in het Universitair Medisch Centrum te Groningen.

Uiteindelijk bleken de kuren in april van dit jaar succesvol en Halmingh is nu vrij van kanker verklaard. Weliswaar onder controle, omdat de kans op terugkeer voor elke kankerpatiënt een reële bedreiging is.

Tijdens zijn behandeling stelde Halmingh zich ten doel de marathon van New York te lopen, samen met drie vrienden, en dat gaat gebeuren op 7 november aanstaande! Met zijn deelname wil hij laten zien dat hij weer als vanouds aan het leven deelneemt: hij voetbalt op hoog amateurniveau, is begonnen met hardlopen en werkt weer volledig en vol overgave.

Om meer waarde aan deze marathon te geven heeft hij besloten er een sponsorloop van te maken. Daarmee vraagt hij aandacht voor de kankerbestrijding door het Koningin Wilhelmina Fonds. Samen met familie, vrienden en supporters hoopt hij zoveel mogelijk geld in te zamelen. Elke gift is daarbij van harte welkom.

Lees Arnouds volledige verhaal op: http://arnoudkwf.squarespace.com/mijnverhaal