Logo_hanze__hogeschool__groningen

De Hanzehogeschool Groningen haalt het internationale project TraCS3 naar Noord-Nederland. De projectaanvraag werd ingediend door lector Willem Foorthuis, lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen. Het project behaalde de beste score in de derde call van het Interreg Europe programma. In totaal kwamen daar 234 aanvragen binnen, waarvan slechts 54 projecten werden gehonoreerd. De Hanzehogeschool is penvoerder in dit vijf jaar durende project, dat een budget heeft van bijna twee miljoen euro. Dit meldt Hanzehogeschool.

In het bestuurlijke programma TraCS3 werken zeven strategische partners uit zeven verschillende landen samen. Het doel van het project is het verbeteren van de infrastructuur binnen regionale innoveerders zoals incubators, technologie-informatiecentra en onderzoekscentra. Voorbeelden zijn EnTranCe en de andere kenniscentra van de Hanzehogeschool. Het doel is om te bereiken dat de verschillende regio’s hun innovaties met de rest van de wereld delen en daarmee leren van elkaar. 
 
Interreg Europe subsidieert projecten voor regionale en lokale autoriteiten in Europa, om regionale ontwikkeling te stimuleren en te realiseren. Daarin staat kennisdeling en leren van elkaar centraal. Sinds 2015 zijn er drie momenten geweest waarin projectvoorstellen konden worden ingediend. In de laatste call is TraCS3 met de beste score naar voren gekomen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids