Normal_rotc

Na een tocht van 24 uur op de Noordzee zetten vandaag alle 430 studenten van de Race of the Classics voet aan wal in de haven van Scheveningen. Stichting Race Of The Classics.

Met grote golven en harde wind werd de terugweg vanaf Engeland, Ipswich, ingezet en rond middernacht bereikten de eerste klassieke zeilschepen de haven van Scheveningen. Vandaag zal de gehele vloot van de Race of the Classics Scheveningen binnenvaren, om een dagje uit te rusten na de spannende overtocht.

De 30e editie van de Race of the Classics staat ook in het teken van de strijd voor een schone Noordzee. Tijdens de gehele week zullen de studenten teams al het plastic dat zij verbruiken verzamelen in grote Big Bags. Deze Big Bags worden ook gebruikt door vissers voor het project Fishing for Litter. Door het project Fishing for Litter wordt er per jaar ruim 300 ton aan afval door vissers uit de Noordzee ‘gevist’.

Zaterdag zal de tocht verder gaan richting Beverwijk, waar al het plastic zal worden verzameld, en daarna zal de gehele vloot richting Amsterdam gaan voor de finish. In Amsterdam zullen de racende studenten te horen krijgen wie met de winst naar huis gaat en dit zal gevierd worden met een spetterend eindfeest.

De Race of the Classics is al 30 jaar een begrip onder studenten. Vanuit het hele land doen teams van hogescholen of universiteiten mee aan een race met klassieke zeilschepen op de Noordzee. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids