Normal_plastic_flesjes

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam wil de eerste “PET-watervrije” universiteit van Nederland worden. Tijdens de introductiedagen van de universiteit kunnen eerstejaars daarom hun PET-flesjes omruilen voor een gratis ‘Dopper’. Deze zijn door de gelijknamige Nederlandse waterflessenfabrikant beschikbaar gesteld. De omruilactie is de start van het project ‘VU PET-watervrij 2018’. Dit meldt de VU.

Met de omruilactie doet de universiteit ook mee aan de Duurzame Introductie Stunt (DIS). Deze landelijke wedstrijd voor de meest duurzame introductiestunt wordt georganiseerd door het studentennetwerk Studenten voor Morgen. De VU hoopt met haar actie de eerste prijs in de wacht te slepen.

De ingezamelde wegwerpflesjes worden door de initiatiefnemers van het project, Green Office VU, gebruikt voor het maken van een verticale tuin. Deze tuin zal op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober onthuld worden. Op deze manier moeten studenten en medewerkers van de universiteit zich beter bewust worden van de impact van plastic op het milieu, legt manager Marthe van Rijn uit. Naast fabrikant Dopper werken ook het Green Living Lab, Intratuin en de Hortus Botanicus van de VU mee aan het project.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids