Normal_plastic_flesjes

Voor een tiental Nederlandse mbo-docenten staat er van 15 tot en met17 maart 2018 een werkconferentie op het programma dat als doel heeft om het probleem van het Plastic Soep aan te pakken. De conferentie wordt georganiseerd door eTwinning. Dat meldt Nuffic.

Nederlandse docenten gaan samen met collega’s uit België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Frankrijk aan de slag om eTwinning-projecten op te zetten. De uitdaging zit in het bedenken van innovatieve en internationale oplossingen. Het project heeft met vrijwel alle sectoren in het mbo raakvlakken.

Plastic komt veelvuldig voor in de oceanen en het probleem lijkt steeds erger te worden. Het plastic is afkomstig van menselijk handelen. Verschillende vormen van plastic zorgen ervoor dat er in het water een massa aan plastic deeltjes terechtkomt. Dat komt onder andere de levenscyclus in het water niet ten goede.

Het seminar heeft als doel om de Nederlandse mbo-docent te laten samenwerken met een docent uit het buitenland. Samen moeten zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van betekenisvol onderwijs over een actueel internationaal thema. Projectplannen worden al tijdens het seminar gemaakt. Na afloop van het werkseminar hebben docenten dus zowel een samenwerkingspartner en een projectplan waarmee ze vervolgens in de klas met hun leerlingen aan het werk kunnen.  

Aanmelden voor het seminar kan nog tot 9 januari 2018, via de website van Nuffic.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids