Logo_psflogo_nieuw-png-300x142__1_

Namens de  Plastic Soup Foundation zullen Hassan Slaby, beter bekend als Eman uit Spangas, en kinderpresentator Ruben Dingemans woensdag 15 augustus het eerste Plastic Soup-lespakket uitreiken op de Leidsehout School uit Leiden. Het lespakket is ontwikkeld voor leerlingen van groep 4 tot en met 8 om alles te leren over de plastic soep. De Leidsehout School was de eerste basisschool die het pakket bestelde. Inmiddels is het pakket door 800 scholen besteld. Dit meldt de Plastic Soup Foundation.

Het lespakket is onderdeel van ‘De Wereld van OZ’: een nieuw digitaal platform voor kinderen, waarin ze actief worden meegenomen in een magisch-realistische wereld Onder Zee. Het pakket bevat onder meer een digitale lessenserie, het leesboek ‘Plasticsoep is troep’, een speciale editie van Kidsweek, echt plastic uit de oceaan bij Hawaï, actie- en opdrachtkaarten en posters. Verder bestaat het platform uit een website en een gelijknamige animatie, waarin de gevolgen van de plastic soep op een speelse manier duidelijk worden gemaakt. Het uiteindelijke doel is dat kinderen actief aan de slag kunnen gaan om hun gebruik van wegwerpplastics sterk te verminderen.

Maria Westerbos, oprichter en directeur van de Plastic Soup Foundation: “Met de Wereld van OZ komt een langgekoesterde droom uit. Kinderen zijn heel belangrijk als we de oceaan en alle dieren daarin willen beschermen tegen nog meer plastic soep. Dolfijnen, walvissen en nog heel veel andere dieren zien plastic aan voor voedsel en door het eten van plastic zullen ze  uiteindelijk sterven. Door kinderen een goed lespakket en een eigen website aan te bieden, leren ze al jong hoe ze deze ramp kunnen bestrijden. ”

Meer over het lespakket is nu nog te vinden op: http://www.plasticsoupjunior.org/
Woensdag 15 augustus verandert dit in: www.wereldvanoz.org

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids