Normal_vrouw__rekenen__studeren__financieel__moeder__zorgen__studie

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is teleurgesteld over het nieuws van vandaag dat sinds de invoering van het leenstelsel er naar verhouding minder studenten op kamers gaan. Dat meldt de Telegraaf.

Voorzitter van het ISO Rhea van der Dong vindt het erg jammer dat studenten niet op kamers gaan op basis van hun eigen wensen. Dat de keuze van studenten om op kamers te gaan beïnvloed wordt door de geldelijke kant ervan, vindt ze “ontzettend zonde”.
 
Vandaag werd bekend uit onderzoek van CBS dat hbo- en wo-studenten minder vaak op kamers gaan sinds de invoering van het leenstelsel. Tot 2014 was het percentage studenten dat uit huis ging binnen zestien maanden na de start van de studie stabiel rond 61 procent onder wo-studenten en 23 procent onder hbo-studenten. Na de invoering van het leenstelsel in 2015 is het percentage studenten dat op kamers gaat sterk gedaald, tot 45 procent van de wo-studenten en tot 14 procent van de hbo-studenten. Vooral studenten van welgestelde ouders gaan nu op kamers.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids