Normal_wereldbol__globe__europa__kaart

De negende European Innovation Summit vindt deze week plaats in Brussel als onderdeel van de eerste European Innovation Week. Vier Nederlandse hogescholen zijn aanwezig om vanuit het netwerk UAS4EUROPE onderzoeksresultaten naar de impact van Centres of Expertise te presenteren. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

HAN, Saxion, Windesheim en de Hanzehogeschool Groningen zijn aanwezig op de European Innovation Summit. Zij hebben in UAS4EUROPE-verband de sessie 'UAS as Innovators in regional ecosystem' gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst zijn onderzoeksresultaten van masterstudenten van de Hanzehogeschool naar de impact van Centres of Expertise gepresenteerd. Ook is inzichtelijk gemaakt hoe hogescholen bijdragen aan innovatie in de regio. 
 
Tijdens de bijeenkomst is ook aandacht voor de EU Top 50 Millenial Start-Up competition. Tijdens een bijeenkomst in het Europees Parlement zijn de winnaars bekend gemaakt en hebben een aantal startups een pitch over hun bedrijf gegeven. In de EU Top 50 staan veel Nederlandse startups: Bird Control Group, ​Bluerise, Happitech, In Ovo, Magnitude Space, Mr. Chadd, Solho, Storro. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids