Normal_computer__computers_pc

Bij de Hogeschool Utrecht (HU) zijn deze week voor de derde keer in korte tijd laptops gestolen. Bij student journalistiek Gijs van der Burg is de maat vol. Hij wil dat de HU maatregelen treft, omdat de school daar tot nog toe in heeft verzaakt, volgens hem. Dat meldt het AD.

De School voor Journalistiek (SVJ) in Utrecht is tijdelijk gevestigd aan de Bolognalaan. Op deze tijdelijke locatie is volgens Van der Burg al voor ruim 50.000 euro aan laptops  en andere materialen gestolen. De hbo-student ergert zich aan het feit dat het gebouw geen bewakingscamera’s heeft, waardoor inbrekers de toegang vrij gemakkelijk wordt gemaakt.  Van der Burg denkt dan ook niet dat er bij de drie inbraken sprake is van toeval of verschillende dieven.

Volgens perswoordvoerder Lidwien Prinssen gaat het om de vraag waarom er wordt ingebroken. De student journalistiek kan zich absoluut niet vinden in deze uitspraak van Prinssen en zegt dat het wereldbeeld van de woordvoerder behoorlijk achterhaald is door zoiets te roepen. Omdat de school nog steeds geen actie onderneemt, heeft Van der Burg inmiddels zelf een facebookpagina opgericht om het belang van bewakingscamera’s te verduidelijken. Hij wil dat deze camera’s binnen nu en twee weken op de locatie aan de Bolognalaan hangen.

Woordvoerder Prinssen zegt dat de HU zich niet naïef opstelt wat betreft de inbraken, maar dat inbraak nu eenmaal niet altijd uit te sluiten is. Zij vindt de actie van Van der Burg niet noodzakelijk, omdat de school volgens haar ook zelf actie onderneemt. De student journalistiek vindt het allemaal veel te lang duren en hoopt met zijn pagina andere studenten en docenten te strikken die zijn actie steunen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids