Normal_makelaar__huis__hypotheek__rekening

Het aantal studenten dat kiest voor een makelaarsopleiding is ook dit jaar weer flink gestegen. Uit een rondgang van BNR blijkt dat er een explosieve stijging is van het aantal cursisten bij opleidingsinstituten voor makelaars. Vorig jaar was er ook al een flinke stijging te zien in het aantal mensen dat het makelaarsvak in wil. Dat meldt BNR.

De stijging van het aantal cursisten is toe te schrijven aan de aantrekkende huizenmarkt, waardoor er op veel plaatsen vraag is naar makelaars, zegt Roeland Kimman van makelaarsvereniging NVM. Het opleidingsinstituut van de vereniging, Academie voor Vastgoed, ziet ook een stijging in het aantal aanmeldingen. Vorig jaar bleek uit cijfers van de Academie voor Vastgoed dat het aantal aanmeldingen van 300 in 2012 gestegen was naar bijna 1100 in 2015 en verwachtte dat het aantal aanmeldingen eind dat jaar zou uitkomen op zo'n 1400.

Ook Bart Vijfhuize van IPD-opleidingen ziet een flinke toestroom aan studenten. Afgelopen maand had het instituut een stijging van 81 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Opleidingsinstituut NTI meldt tussen januari en augustus een toename van het aantal meldingen van ongeveer 40 procent ten opzichte van vorig jaar. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids