Logo_-website_items-bedrijven-logos-logo_spark

De SPARK Campus, een initiatief van TU Eindhoven, Avans Hogescholen, gemeente 's-Hertogenbosch, provincie Noord-Brabant en Heijmans, zal zich meer richten op het coördineren van onderwijs en onderzoeksactiviteit. Ook zal de campus zich meer bezig houden met het aanjagen van living labs waarin concrete innovaties worden toegepast. Het ontwikkelen van het SPARK FabLab maakt daar een onderdeel van uit. Dat meldt Provincie Brabant.

De provincie Noord-Brabant stelt een subsidie van 250.000 euro beschikbaar om de verbinding met bedrijven en het onderwijs uit te bouwen en daarmee SPARK verder te ontwikkelen. De bouwsector zit weer in de lift en dat is een goed teken voor SPARK Campus. De komende jaren ontwikkelt de campus nieuwe activiteiten voor de opschaling van mkb-bedrijven en voor het uitbouwen van de SPARK Community. De campus organiseert meer evenementen, bijvoorbeeld de Open Coffee Bouw, waarmee de campus steeds meer leden bij de SPARK Community wilt aantrekken.

De kenniscampus richt zich op de innovaties in de gebouwde omgeving op het snijvlak van materialen, energie, mobiliteit en human health. De campus zit op het terrein van Heijmans in Rosmalen. De huidige maatschappelijke ontwikkelingen, het energiegebruik, de ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn en mobiliteit in combinatie met de traditionele kenmerken in de bouw bieden SPARK veel mogelijkheden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids