Logo_download__1_

De rechter heeft geoordeeld dat een studente van hogeschool Windesheim alsnog is geslaagd. Eerder had Windesheim de studente laten zakken na een steekproef waarbij haar examen een tweede keer nagekeken werd en de tweede keer als onvoldoende werd beoordeeld. Dit meldt Algemeen Dagblad.

In eerste instantie was de studente geslaagd voor haar studie Communicatie aan hogeschool Windesheim. De examencommissie echter wilde haar examen nog een keer laten nakijken door een tweede examinator bij wijze van steekproef. Deze examinator oordeelde dat het examen van de studente onvoldoende was en gaf haar een 5. De eerste examinator beoordeelde het examen met een 6,3.
 
De rechter zette vraagtekens bij deze werkwijze van hogeschool Windesheim. Van een steekproef was volgens de rechter geen sprake. Ook vond de rechter het niet de taak van de examencommissie om het examen een tweede keer te laten beoordelen. Tenslotte was het niet duidelijk waarom het tweede oordeel over het examen zwaarder weegt dan het eerste oordeel.
 
Windesheim accepteert het oordeel van de voorzieningenrechter, zegt een woordvoerster. Maar de school gaat wel kijken wat het oordeel betekent voor haar werkwijze. Wellicht dat Windesheim de uitspraak aanvecht in een bodemprocedure.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids