Normal_studenten_les_klas_samenwerken

Studenten moeten designproblemen gaan oplossen bij bedrijven in het zuiden van het land. Het Creative Lab Brainport (CLB) start in september bij de vestiging van vmbo/mbo-school SintLucas in Eindhoven en wordt de komende vier jaar gedeeltelijk gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit meldt Brabants Dagblad.

Aan het samenwerkingsverband doen, naast SintLucas, onder meer Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Heijmans en de provincie Noord-Brabant mee. Bedrijven die vragen en/of problemen hebben met design, kunnen die neerleggen bij het Creative Lab Brainport. Deze vraagstukken worden op een website geplaatst, waarna studenten van diverse disciplines en niveaus hierop kunnen solliciteren. Deze studenten worden dan in teams ingedeeld voor zo'n drie tot zes maanden. 
 
Brainport Development is samen met de creatieve mbo-opleiding SintLucas en Baltan Laboratories initiatiefnemer. Voor de bedrijven geldt wel een aantal voorwaarden. Zo verbinden zij zich voor vier jaar aan een project met de garantie van een eigen inzet van tachtig uur per jaar. Ook betalen zij evenredig aan het aantal medewerkers van het bedrijf. Inmiddels hebben veertien bedrijven al een handtekening gezet.
 
© Nationale Onderwijsgids