Normal_hbo-opleiding-studie_examen_geslaagd_diploma

De gemeente Groningen en de Stichting voor Vluchtelingen Studenten UAF hebben een woensdag een convenant ondertekend.  Hierin hebben zij afspraken gemaakt om samen hoogopgeleide vluchtelingen te helpen een Nederlands diploma te behalen. Dit meldt RTV Noord.

Hoogopgeleide vluchtelingen mogen van de gemeente Groningen met behoud van uitkering studeren.  Daarnaast is de sollicitatieplicht op hen niet van toepassing. Ook werkt de gemeente Groningen samen met UAF door vluchtelingen die een uitkering aanvragen direct door te verwijzen naar UAF als ze aangeven graag te willen studeren en aan de criteria van de stichting voldoen. In Groningen ondersteunt UAF 96 vluchteling-studenten aan de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. 
 
Op deze manier wordt het vluchtelingen makkelijker gemaakt een geldig Nederlands diploma te halen.  Aan de behaalde diploma's in het land van herkomst hebben ze veelal niets. Ook als vluchtelingen een verblijfsvergunning krijgen, is in veel gevallen hun diploma niet geldig in Nederland. 
 
© Nationale Onderwijsgids