Logo_logo_windesheim

Windesheim Honours College (WHC) ontvangt van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) het bijzonder kenmerk ‘kleinschalig en intensief onderwijs’. Daarnaast beoordeelt de NVAO beoogde eindkwalificaties van WHC als ‘excellent’. De onderwijs- leeromgeving, de toetsing en de gerealiseerde eindkwalificaties zijn als ´goed´ beoordeeld. Naast deze zeer positieve accreditatie, staat Windesheim Honours College voor het vierde jaar op de eerste plaats in de categorie Bedrijfskunde en Business Management van de HBO Keuzegids.
 

“Windesheim Honours College is ongelooflijk trots op deze beoordeling en blijft er hard aan werken om innovatief en kwalitatief hoogstaand onderwijs aan te bieden”, zegt Dr. Josephine Woltman-Elpers, de Managing Director van Windesheim Honours College. “Een accreditatie als deze is een standaard procedure in Nederland en wordt elke 5 jaar uitgegeven. Het hoge niveau van beoordeling is uniek voor een HBO-opleiding”.

Door het toegekende kenmerk van de NVAO zou het voor het Windesheim Honours College mogelijk kunnen worden om studenten te selecteren in de toekomst. Dit zou betekenen dat er een persoonlijke selectieprocedure zal komen voor alle nieuwe studenten vanaf het volgende college jaar. Om het hoge niveau van haar opleiding te behouden, zal Windesheim Honours College vanaf 2015 maximaal 80 studenten toelaten.

Windesheim Honours College faciliteert de Internationale opleiding ‘Global Project and Change Management’ waarbij studenten een Bachelor of Business Administration van Windesheim behalen. De opleiding is in 2009 opgericht en heeft een sterke focus om praktijk en theorie met elkaar te verbinden. Dit door het combineren van project management, duurzaamheid en verandermanagement. Het onderwijs is gebaseerd op moderne lesmethodes die interactief zijn. Hierdoor er is veel aandacht voor het bezoeken van bedrijven en om een internationale stage te volgen.

Op 30 oktober organiseert het Windesheim Honours College het evenement ‘Connecting for Collective Innovation’. Samen met bedrijven, instellingen en andere organisaties wil het WHC de co-innovation project management fields opzetten, waarin studenten kunnen afstuderen. ­­

© Nationale Onderwijsgids