Normal_2525845514_4de8406920_z
Het lectoraat Lifelong Learning in Music bestaat in 2014 tien jaar en dit wordt gevierd met een internationaal symposium op woensdag 25 juni. Het symposium getiteld ‘10 Years Lifelong Learning in Music’ wordt gehouden in het Prins Claus Conservatorium van 10.15 tot 14.15 uur. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen. 
 
Tijdens het symposium wordt terug geblikt op tien jaar onderzoek van het lectoraat, de impact ervan en er wordt vooruitgekeken naar de toekomst. Voor het symposium zijn vijf sprekers uit de muziekprofessie, het muziekvakonderwijs en de wetenschap uitgenodigd, die van groot belang zijn (geweest) voor het lectoraat:
 
  *   Peter Renshaw, auteur en onderzoeker, Barbican Centre; Guildhall 
School of Music & Drama, Londen
  *   Prof. dr. dr. Peter Alheit, emeritus hoogleraar aan de Georg-August 
Universität in Göttingen
  *   Dr. Darla Crispin, associate professor of Musicology aan de Norwegian 
Academy of Music, Oslo
  *   Prof. Dr. Christine Stoeger, hoofd van de Docent Muziek Opleiding aan 
de Hochschule für Musik und Tanz, Keulen
  *   Anthony Heidweiller, operamaker
 
Het symposium wordt afgesloten door drs. H. Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Muzikale bijdragen zijn er door het Canto Quartet en het PCC Creative Ensemble o.l.v. Niels Vermeulen.
 
Op dezelfde dag zal vanaf 16.00 uur de installatie van dr. Evert Bisschop Boele als lector New Audiences binnen het lectoraat Lifelong Learning in Music plaatsvinden, eveneens in het Prins Claus Conservatorium.
 
© Nationale Onderwijsgids