Normal_joost-zwagerman.jpg_2

(Novum) - Studentenblad Propria Cures heeft een bericht gerectificeerd dat ertoe leidde dat schrijver Joost Zwagerman met de dood werd bedreigd. De rectificatie werd dinsdag geplaatst op de website van het blad.

 

In het stuk werd gesuggereerd dat Zwagerman meer verdiende dan de 45 duizend euro die het Letterenfonds als inkomensgrens stelt. "Die suggestie is onjuist", meldt Propria Cures in de rectificatie.

Ook werd beweerd dat Zwagerman aan de verkoop van zijn huis zeshonderdduizend euro over heeft gehouden. Die bewering blijkt eveneens niet te kloppen.

De redactie van Proria Cures stelt de onjuistheden te betreuren. Verder zegt de redactie de 'grootst mogelijke afstand' te willen nemen van de bedreigingen aan het adres van de auteur. "Dreiging met fysiek geweld is in gen enkel geval te rechtvaardigen. Laten we het een beetje gezellig houden."

Zwagerman kreeg vorig jaar zestigduizend euro subsidie toegekend van het Letterenfonds voor het schrijven van een roman en een dichtbundel. De auteur en het fonds kwamen flink onder vuur te liggen vanwege de hoogte van het bedrag.