HBO-raad, discussiemiddag, HBOdiscours

ROTTERDAM - Op 27 maart zal de HBO-raad het #HBOdiscours over 'studiesucces' en 'de juiste student op juiste plaats' organiseren in de Hogeschool Rotterdam. Dat meldt de HBO-raad op haar website.

Tijdens deze discussiemiddag zullen collegevoorzitter van het Albeda College Anja van Gorsel, coördinator aansluiting VWO-WO aan de Erasmus Universiteit Gerard Hogendoorn en collegevoorzitter van de Hogeschool Rotterdam en tevens oud-lid van de Commissie Veerman Ron Bormans in discussie gaan met studenten over deze thema's.

De discussie is nodig vanwege het grote aantal studenten op het mbo, hbo en wo dat ieder jaar vroegtijdig stopt met zijn of haar opleiding. Vanuit de overheid worden er allerlei maatregelen voorgesteld en ingevoerd om dit tegen te gaan, zoals matchinggesprekken, entreetoetsen en het sociaal leenstelsel.

Het #HBOdiscours wordt regelmatig georganiseerd in Den Haag of een hogeschool elders in het land. Thom de Graaf, voorzitter van de HBO-raad, zal de bijeenkomst openen. De HBO-raad hoopt met de middag de algemene discussie over ontwikkelingen in het hoger onderwijs te stimuleren. Het programma van de discussiemiddag is in overleg met ISO, LSVb, CNV Onderwijs, AOb, Abvakabo FNV en UNIENFTO samengesteld.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem