Transmedia Storytelling

TILBURG - De Academy for Creative Industries van Fontys zal vanaf 2013 beschikken over een 'Transmedia Storytelling Lab', een ruimte waar studenten onderzoek kunnen doen en met behulp van digitale technieken verhaallijnen kunnen ontwikkelen.

Met transmedia storytelling en digital storytelling worden met behulp van digitale technieken interactieve verhaallijnen gecreëerd. In een dergelijke verhaallijn heeft een kijker, lezer of gamer invloed op de ontwikkeling van het verhaal.

Dergelijke verhaallijnen zijn de laatste tijd steeds meer in opkomst, door met name de enorme groei van computerspellen. Daarnaast wordt deze techniek gebruikt in musea, multimediale films en steeds vaker ook in reclame en marketing.

Vanaf 1 september moet een eerste groep van 30 studenten van start gaan met de nieuwe minor 'Transmedia and Digital Storytelling'. Het lab is daarnaast ook beschikbaar voor studenten en medewerkers die meer wil weten over dit onderwerp. Vanaf 2014 zullen ook de opleidingen Digital Publishing en International Lifestyle Studies participeren in het lab.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem