Normal_saxion

ENSCHEDE – Op zaterdag 30 juni organiseerde de Twentse Studenten Alpen Club (TSAC) het Jack Wolfskin Nederlands Studenten Kampioenschap Boulderen. Meer dan vijftig studenten gingen met elkaar de strijd aan om de titel ‘beste boulderaar’ van Nederland te bemachtigen.

Studenten van de Saxion Hogeschool namen niet alleen deel aan de wedstrijd, maar waren ook vertegenwoordigd in de organisatie. De wedstrijd vond plaats op het voormalige Polaroid bedrijventerrein waar 'Cube  Bouldergym' recentelijk haar deuren heeft geopend.

De afgelopen jaren hebben de studenten uit Enschede zich al flink bewezen. Tijdens het NSK Boulderen van 2011 kwamen er al vier finalisten (van de zes) uit Enschede. Omdat deze editie als een thuiswedstrijd kon worden beschouwd, waren de tukkers dit jaar favoriet.

Boulderen is de meest expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: kort, krachtig en atletisch. In korte routes (boulders) wordt tot zo’n 4 meter hoog geklommen. Voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen