Als enige gezakt voor je eindexamens, in een aantal gemeenten gebeurde dat

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bracht cijfers naar buiten over scholieren die als enige in hun gemeente waren gezakt. In Overijssel gebeurde dat in drie gemeenten. Dat meldt RTV Oost. 

Mocht je nog examens doen, lees dan vooral niet verder om stress te voorkomen. De drie gemeenten in Overijssel waren Losser, Tubbergen en Zwartewaterland. In die gemeenten konden de gezakte leerlingen hun verdriet met niemand delen. Ze waren vorig jaar de enigen in hun gemeente die het vorig jaar niet haalden. Dit jaar mogen ze het opnieuw proberen. 

Zorgen over de examens 

Vandaag beginnen de eindexamens voor zo’n 186.000 scholieren. Een deel van hen, waaronder het speciaal onderwijs, is al eerder gestart. Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) komen er verschillende signalen binnen over scholieren die zich zorgen maken over hun examens. “Er heerst angst onder scholieren, omdat ze het gevoel hebben niet goed voorbereid te zijn als gevolg van het gemiste onderwijs tijdens de coronapandemie en het lerarentekort”, aldus een woordvoerder van het LAKS. Volgens de woordvoerder is het voor het eerst dat het LAKS zulke signalen in grote getale binnenkrijgt. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk