Normal_11935

DEN HAAG - Scholen in het primair en voortgezet onderwijs die zich onderscheiden door uitstekend onderwijs, mogen meer erkenning krijgen. Door hun bijzondere prestaties hebben deze scholen een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere scholen. Daarom krijgen deze scholen vanaf maandag 4 juni 2012 de kans het predicaat ‘Excellente School' te verwerven. Dat meldt de Rijksoverheid.

De jury, bestaande uit professionals en experts uit de onderwijspraktijk, sprak afgelopen maanden met het onderwijsveld om samen de criteria voor het predicaat ‘Excellente School' te formuleren. Scholen kunnen zich tot en met 20 juli 2012 aanmelden.

Na een zorgvuldig selectieproces met presentaties van de scholen en bezoeken van de jury aan de scholen draagt de jury eind dit jaar de scholen die in aanmerking komen voor het predicaat ‘Excellente School 2012' voor aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De jury kijkt bij de selectie niet alleen naar onderwijsopbrengsten, maar ook naar de wijze waarop een school zich onderscheidt op een bijzonder onderwijsgebied.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres