Normal_9247

DEN HAAG - De Haagse Lerarenbeurs is een groot succes geworden. Tien dagen na de introductie van de beurs door wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) hebben er maar liefst 32 leraren uit Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg een aanvraag voor deze beurs ingediend. Daarmee is het beschikbare bedrag - 115.000 euro - al volledig verdeeld.

De Haagse Lerarenbeurs is bedoeld als tegemoetkoming in de studiekosten voor wie niet in aanmerking komt voor de landelijke lerarenbeurs. Het maximale bedrag van de beurs is 3.500 euro (bij een fulltime dienstverband). Er waren circa 25 ‘fulltime'-beurzen beschikbaar.

Van tweede- naar eerstegraads
De meeste aanvragers - twintig - gaan op voor een tweedegraadsbevoegdheid. Tien van de 32 willen een eerstegraads bevoegdheid. Duidelijk is dat de Haagse Lerarenbeurs een succes is: de beurs helpt bij om meer voldoende gekwalificeerde docenten voor de klas te krijgen en onderwijstalent optimaal te benutten.

Wethouder Van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening); "De Haagse Lerarenbeurs is een schot in de roos. Het laat zien dat er flink wat ambitieuze mensen zijn met hart voor het onderwijs. Talent in de klas vraagt om talent voor de klas. Die boodschap komt door en daar gaan de leerlingen van profiteren." De vraag naar Lerarenbeurzen houdt aan. De wethouder gaat daarom zoeken naar wegen om tegemoet te komen aan de vraag.

Doelgroep
Voor de Haagse Lerarenbeurs komen in aanmerking: tweedegraads docenten die een eerstegraad willen halen; docenten met een pabo-bevoegdheid die nog een tweedegraads lesbevoegdheid moeten halen voor een vak in het voortgezet onderwijs, en zij-instromers die geen gebruik kunnen maken van de landelijke lerarenbeurs.

© Nationale Onderwijsgids