Normal_9241

DEN HAAG - Begin maart zal het onderwijs massaal in actie komen vanwege de bezuiniging op het passend onderwijs, zo meldt CNV Onderwijs.

Op dit moment overlegt CNV Onderwijs met andere organisaties over de vorm van de actie. Eerder riep de Algemene Vergadering op tot het uiterste te gaan om schade aan het onderwijs te voorkomen. De behandeling van de wet over het passend onderwijs staat op de agenda van de Tweede Kamer voor 6, 7 en 8 maart.

Michel Rog, voorzitter van CNV Onderwijs: "Ik hoor van leraren in het land dat door deze bezuiniging het onderwijs onherstelbare schade wordt toegebracht. Het zit veel leraren hoog dat door een steeds hogere werkdruk kinderen amper kwalitatief goed onderwijs geboden kan worden. Het gaat onze leden om deze kinderen. Dat signaal willen we voor de behandeling van de wet in de Tweede Kamer massaal afgeven."

Naast de bezuiniging is ook de wetgeving zelf niet in orde. Een aantal belangrijke zaken zoals de basiszorg, de inperking van de keuzevrijheid van ouders als het gaat om bijzonder onderwijs en de medezeggenschap zijn niet goed geregeld, aldus de christelijke onderwijsbond.

© Nationale Onderwijsgids