Normal_6370

De gehele onderwijssector is toegetreden tot de Alliantie Olympisch Plan 2028. De ondertekening vond donderdag 23 juni, tijdens Olympic Day, plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, zo meldt de MBO Raad.

Mede daarom introduceerde voormalig IOC-lid Els van Breda Vriesman de kennisbank Olympische kennis. Hiermee kunnen studenten en leerlingen, maar ook andere geïnteresseerden, voor het eerst profiteren van de door Olympisch Vuur gebundelde kennis over de Olympische en Paralympische Spelen.

Olympic Day is de dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de Olympische waarden excelleren, vriendschap en respect. Voor Olympisch Vuur staat de dag dit jaar in het teken van het onderwijs. Leden van het Topsportteam 2028, zoals oud-volleyballer Bas van de Goor, gaven in het gehele land presentaties op hun voormalige basisschool. Hierin spraken zij over de Olympische waarden en over de ambitie van Nederland om de Olympische en Paralympische Spelen van 2028 te organiseren.

Guusje ter Horst en Jan van Zijl zetten handtekening onder Olympisch Plan 2028
Guusje ter Horst (voorzitter HBO-raad) en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) tekenden namens de gehele onderwijssector het Charter Olympisch Plan 2028. Met de ondertekening treden Van Zijl en Ter Horst per direct toe tot de council van het Olympisch Plan 2028.

Zij vertegenwoordigen de gehele sector, bestaande uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. De sector verbindt zich aan een groot aantal initiatieven om ook het onderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen.