Normal_6221

Het online vacatureaanbod steeg in mei licht met 1 punt, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De Index staat nu 3 punten hoger dan een jaar geleden.

Het vacatureaanbod steeg het sterkst in het onderwijs. In de provincie Overijssel steeg het aanbod het meest.

"De Monsterboard Employment Index staat vergeleken met de mei-maanden in de 3 jaar hiervoor, op het hoogste punt", aldus Rikke Wivel, senior marketing director Benelux bij Monster. "Hoewel het jaarlijkse groeitempo afneemt, laat de Index een lange termijn groei zien voor horeca & toerisme, waarbij niet alleen seizoensinvloeden een rol spelen. Binnen de technische en dienstverlenende sectoren laten IT en engineering op lange termijn een positief beeld zien."

Vacatures in het onderwijs stijgen het meest
In mei steeg het vacatureaanbod het sterkst in het onderwijs. Het aanbod steeg met 16 punten hard. Ook in de publieke sector (+15), horeca & toerisme (+14) en de agrarische sector (+14) steeg de vraag naar personeel sterk.

In research & development daalde het vacatureaanbod met 9 punten juist. In de juridische sector en in de transport & logistiek sector daalde het aanbod met 5 punten.