Normal_6065

Het Nijmeegse College van B&W heeft SchoolsOUT, het project ter bevordering van sociale acceptatie van seksuele diversiteit in het voortgezet onderwijs, subsidie verleend om door te gaan tot en met 2012. Dat meldt de gemeente Nijmegen.

Nieuw dit jaar is dat het ook wordt aangeboden aan het primair onderwijs en het ROC. Het project wordt eind 2012 geëvalueerd. De intentie is er om het project ook daarna door te zetten.

In het coalitieakkoord onderstreept de gemeente Nijmegen het belang van tolerantie en verdraagzaamheid ten opzichte van homoseksuelen, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders in de stad.

SchoolsOUT
Het voorlichtingsproject SchoolsOUT werkt sinds 2002 aan vergroting van kennis en inzicht over seksuele diversiteit op scholen in Nijmegen, om vooroordelen en discriminatie tegen te gaan en steun en solidariteit te organiseren voor leerlingen en medewerkers van verschillende seksuele geaardheid.

In 2008 ondertekenden de middelbare scholen, de gemeente Nijmegen en de andere SchoolsOUT-partners een convenant waarmee zij zich structureel committeerden aan deze doelen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nu subsidie verleend om SchoolsOUT te continueren tot en met in ieder geval 2012, en bovendien uit te breiden naar het ROC (niveau 1 en 2).

Ook komt er een speciaal aanbod voor het primair onderwijs, waarmee basisscholen naast de biologische aspecten van het thema seksualiteit, ook aandacht kunnen geven aan andere aspecten zoals verliefdheid en relaties.

Landelijk vindt het project navolging, bijvoorbeeld in Amsterdam en Utrecht.