Gymlerares uit Groet moet mogelijk stoppen, maar krijgt hulp van het dorp

Op een collectebus bij de kassa van een supermarkt in Groet is te lezen dat juf Annemarie moet blijven. De gymlessen voor ouderen uit Schoorl moeten zeer waarschijnlijk stoppen. Ze komen daar namelijk 650 euro tekort. Dat meldt NH Nieuws.

De 80-jarige Annemarie van Dam uit Groet geeft iedere woensdag gymlessen aan senioren in dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl. Van Dam zelf blijft door haar gymlessen ook fit.

Jaarlijks 650 euro tekort 

We gymmen een uurtje en daarna drinken we een gezamenlijk een kopje koffie, aldus Van Dam. “Het is ook heel belangrijk in het voorkomen van eenzaamheid waar sommige ouderen mee zitten.” De stichting die haar gymlessen organiseert, heeft echter een tekort van 650 euro op haar budget, en dat ieder jaar. De wekelijkse gymlessen moeten dus waarschijnlijk stoppen.

Tini Poldervaart is al bijna 22 jaar de eigenaar van de Spar in Groet. “Als we allemaal honderd euro bijleggen, dan zijn Annemarie en haar leerlingen weer een jaar geholpen.”

Ouderengymlessen 

Stichting Schoorlse Vrijwilligers houdt zich bezig met de financiën van de gymlessen van Van Dam. De lessen lijken komend jaar gewoon door te kunnen gaan, want de Barry Foundation, ondersteuner van lokale projecten, heeft 500 euro toegezegd aan de stichting. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk