De Meerwaarde zoekt een energieke directeur voor de ontwikkeling van alle leerlingen

Het ontwikkelen van alle leerlingen staat centraal op de Meerwaarde. De Protestants-christelijke school voor vmbo en praktijkonderwijs is erop gericht om alle leerlingen meer kansen en keuzemogelijkheden te geven, meldt Barneveldse Krant.

Vanuit dat perspectief is De Meerwaarde ook betrokken bij meerdere mbo-opleidingen in Barneveld. Bij deze opleidingen staan werkend leren en lerend werken centraal. Om deze werkwijze en visie te hanteren zoekt De Meerwaarde naar een energieke en benaderende directeur onderwijs.

Werkwijze van de school 

De voorzitter van het College van Bestuur, Bert Brand, helpt ook mee in de zoektocht naar een nieuwe directeur. Hij geeft aan dat de directeur deel uitmaakt van de schoolleiding, daarmee geeft de directeur dus ook leiding aan alle afdelingsleiders. Binnen De Meerwaarde wordt er samengewerkt met 300 collega’s. Om de visie van de school te kunnen realiseren zijn er drie strategische doelen geformuleerd. Alle drie de doelen zijn puur gericht op de leerlingen van de school. Ten eerste ontdekken de leerlingen hun talenten en leren ze om deze optimaal te gebruiken. Ook ontwikkelen ze zich tot evenwichtige mensen en actieve burgers in de maatschappij. Tot slot ontwikkelen de leerlingen zich tot gewilde vakmensen, licht Brand toe.

Takenpakket directeur onderwijs

Als directeur onderwijs bij De Meerwaarde krijg je een afwisselend takenpakket. Je zult samen met de afdelingsleider vormgeven aan de werkwijze. Ook zal je moeten inspelen op veranderingen en iedereen hierin meenemen. De ideale kandidaat richt zich voornamelijk op de samenwerkingen. Je draagt je steentje bij aan kwalitatief goed onderwijs, maar je zal ook ruimte moeten maken voor amusement. Dat doe je in de vorm van bijvoorbeeld leuke en leerzame activiteiten. Volgens Brand is het dus een uitdagende, maar leuke functie.

Solliciteren naar deze functie? Dat kan, stuur je cv en motivatie op. Dat kan via het opgegeven emailadres, doe dit voor 8 maart!

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema