Leraren en leerlingen van SG De Dijk houden actiedag voor Stichting ALS

Leerlingen en leraren van SG De Dijk uit Medemblik komen donderdag in actie voor Stichting ALS. De middelbare school houdt twaalf uur lang workshops en activiteiten voor het goede doel. De leerlingen kijken er enorm naar uit, stelt docente en organisator Sanne Mous. Dat meldt NH Nieuws. 

De 400 leerlingen van de middelbare school starten op donderdagmiddag om 12.00 uur het programma. De school gaat om 15.00 uur open voor ouders, familieleden en belangstellenden.

'De leukste dag op school' 

De Dijk hield vier jaar geleden ook een actie voor het goede doel. De mentorleerlingen van Mous wilden toen iets organiseren. Vanuit de onder- en bovenbouw is er op de actie voor stichting ALS ook enthousiast gereageerd. Er wordt zelfs door leerlingen geroepen dat dit de leukste dag op school is.

Activiteiten tijdens de actiedag 

In de school wordt tijdens de actiedag een locatiestudio opgebouwd. Leerlingen maken vandaaruit in koppels een radioshow. Daarnaast is er een kerstmarkt en een bingo, spelen leerlingen non-stop games en is er voor de onder- als bovenbouw een voetbaltoernooi. Maar het meest bijzondere is dat de brandweer van Medemblik ook langskomt. Zij houden een icebucket-challenge, dat werd jaren geleden wereldwijd tegen ALS gedaan. Alleen dit keer niet met emmers, maar met een brandweerspuit.

3FM Serious Request 

Het geld dat donderdag wordt opgehaald gaat naar 3FM Serious Request. 3FM voert de hele week actie voor Stichting ALS. Drie dj’s zitten tot aan kerstavond opgesloten in het glazen huis in Nijmegen. Ze mogen niet eten, geen social media gebruiken en draaien muziek voor donaties.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk