Juf Braaksel-boekenreeks van Carry Slee straks ook als musical te zien

Behalve een film komt er nu ook een musical gebaseerd op de populaire boekenreeks Juf Braaksel van Carry Slee. De musical Juf Braaksel en de Magische Ring zal vanaf augustus 2024 in de Nederlandse theaters te zien zijn. De cast wordt later bekendgemaakt, aldus producent Giovanni Sturkenboom van STENT Productions.

De Juf Braaksel-boeken vertellen over de hartsvrienden Lotte en Thijs die een nieuw schoolhoofd krijgen. Deze juf Brakel blijkt echter een secreet te zijn dat ervoor zorgt dat alle plezier op school verdwijnt. Spreekbeurten worden afgeschaft, het aquarium met goudvissen verdwijnt en er heerst alleen nog maar orde en tucht op school.

Zes delen 

Inmiddels zijn er zes delen in de reeks verschenen, waarvan vele honderdduizenden exemplaren zijn verkocht. Het script en de regie van de musical liggen in handen van Florus van Rooijen, Marnix Wetzer zal de muziek componeren en Aukje Nieuwenhuijze tekent voor de choreografie.

Carry Slee blijft nauw betrokken 

Net als bij de bioscoopfilm die deze winter uitkomt, blijft Slee ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical. De première staat gepland voor 22 september 2024 in Hoorn.

Door: ANP