CNV stuurt brief aan politieke partijen om verantwoordelijkheid te nemen

CNV heeft afgelopen donderdag een brief gestuurd naar alle politieke partijen die werken aan het formuleren van een verkiezingsprogramma. Daarin roepen wij op om hun verantwoordelijkheid te nemen en dit moment te gebruiken om de grote problemen aan te pakken. Dat meldt het CNV.

Het waardevolle werk in de publieke en semipublieke sector staat nog altijd onder druk, denk aan de kwaliteit van het onderwijs en zorg. Ook blijft het ziekteverzuim hoog en dat in combinatie met flinke personeelstekorten. In alle sectoren is er een streven om de kwaliteit van het werk te verhogen, maar tegelijkertijd neemt de druk toe om met minder collega’s en financiële middelen maatschappelijke problemen op te lossen. ‘Doe wat je vroeger deed, doe meer, doe het beter en met meer efficiëntie.’ De situatie vraagt om een doordachte strategie op hoe het werk in de publieke sector wordt georganiseerd.

Nauwe samenwerking met leden en stakeholders 

Als vakbeweging werkt het CNV dagelijks aan het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die van belang zijn voor werkenden in de publieke sector. Daarvoor werkt het CNV in het brede speelveld van de publieke sector nauw samen met leden en stakeholders. Samen zoeken ze naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die van belang zijn voor werkenden. We hechten grote waarde aan een overheid die het belang van de samenleving en de publieke sector vooropstelt. En ze zijn bereid om een bijdrage te leveren namens de leden.

Door: Nationale Onderwijsgids