Afscheidscadeaus voor juffen en meesters tijdens de laatste schooldag

Veel juffen en meesters gaan aankomende vrijdag met een tas vol cadeautjes naar huis. Op de laatste schooldag voor de zomervakantie krijgen ze vaak van alles toegestopt. Bij ouders zorgt dat nog weleens voor stress. Maar, dat hoeft helemaal niet. Volgens juf Rebecca van Bijsterveld van basisschool de Bron in Goirle komen kleuters vaak met een grote glimlach op hun gezicht naar haar toe om hun zelfgemaakte cadeaus te overhandigen. Dat meldt Omroep Brabant. 

Haar collega Jamie Koogje sluit zich daarbij aan. Een hand van een kind is ook genoeg, maar het liefste krijgt ze van haar leerlingen wel een persoonlijk kaartje als blijk van waardering. Toch krijgt ze ook heel veel cadeaus zoals chocoladerepen, bloemen en tegoedbonnen. “Ik heb ooit eens 32 labello’s gekregen, omdat ik daar zo verslaafd aan ben”, zegt ze.

Persoonlijk afscheid

Maar de juffen krijgen ook steeds meer grotere en duurdere cadeaus, maar dat ouders daar stress van krijgen is niet de bedoeling. De juffen vinden het dan ook veel belangrijker als de ouders persoonlijk afscheid komen nemen in het klaslokaal.

Voorbereidingen 

Volgens juf Rebecca zijn de voorbereidingen al getroffen voor het in ontvangst nemen van alle bedankjes. “De afgelopen weken ga ik heel fanatiek op de fiets naar mijn werk. Dus voor vrijdag heb ik al wat mensen gevraagd of ze mijn boodschappentas naar huis willen rijden.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk