Anderhalf jaar gevangenisstraf voor docent die seks had met leerling

Een 31-jarige docent van de christelijke scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal moet anderhalf jaar de gevangenis in voor het misbruiken van een 15-jarige leerlinge van die school. De rechtbank rekent het de docent aan dat hij zijn professionele afstand niet heeft kunnen bewaren. Hij heeft meerdere keren seks gehad met de leerlinge, onder andere in een klaslokaal en in de gymzaal. Dat meldt RTV Drenthe. 

De ex-docent gaf drie weken geleden in de rechtbank aan dat hij geen relatie met het meisje had gehad. Er stonden echter wel allerlei verschillende berichten op zijn telefoon en ook een kinderpornografische foto van het meisje in kwestie. In zijn slotwoord gaf hij vooral de schuld aan het slachtoffer. Het meisje zou, vanwege haar thuissituatie en haar problemen, onjuist hebben verklaard aan de rechtbank. 

De verdachte blijft maar ontkennen 

De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij maar blijft ontkennen. “Dat hij niet heeft geschroomd haar neer te zetten als een beïnvloedbaar meisje dat onder invloed van familie belastende verklaringen heeft afgelegd”, schrijft de rechtbank. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk