Tijdens zitting barst van ontucht verdachte leraar in tranen uit

De 44-jarige leraar uit Heusden die wordt verdacht van ontucht, heeft spijt van wat hij heeft gedaan. Dat zei de man in de rechtbank van Den Bosch. Woensdagochtend was daar een pro forma zitting. De man wordt verdacht van het maken van naaktfoto’s van kinderen en het masturberen in het bijzijn van een minderjarige. De zaak kan waarschijnlijk pas na de zomer inhoudelijk behandeld worden, want de omvang van deze zaak is nog niet helemaal duidelijk. Dat meldt Omroep Brabant. 

De man werd eind augustus 2022 opgepakt na een melding dat hij naaktfoto’s van kinderen zou maken. Daarnaast wordt hij verdacht van het bezitten van kinderporno en seks met een minderjarig meisje. De man voerde chatgesprekken met minderjarigen onder de naam ‘Jeroentje’. Onder die naam vroeg hij om naaktfoto’s.

Verschillende gemeentes door Nederland 

De verdachte gaf les op een basisschool in Vlijmen. De betrokken kinderen zijn geen leerlingen van de school. De kinderen komen uit verschillende gemeentes door heel Nederland. 

Spijt

De verdachte was afgelopen woensdag via een videoverbinding bij de zitting aanwezig. Hij wil zo snel mogelijk beginnen aan het behandeltraject, om daarna opnieuw te kunnen beginnen met zijn leven. Hij gaf aan spijt te hebben van de dingen die hij had gedaan.

Psychiatrisch onderzoek 

De rechter besloot om alvast te starten met een psychiatrisch onderzoek bij de verdachte. De inhoudelijke behandeling hoeft dan niet onnodig langer op zich te laten wachten. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk