Met lokale talenten en stichting Zieke Docenten duurzame chocolade maken

De Anne Frankschool in Gorinchem heeft een oplossing bedacht om het tekort aan leraren tegen te gaan. Zij zetten nu namelijk lokale helden en talenten voor de klas. En dat schijnt een superoplossing te zijn. Dat meldt BN De Stem. 

De basisschool doet mee aan een project van de stichting Zieke Docenten. Met ‘zieke’ docenten worden overigens geen leerkrachten bedoeld die met de griep thuis zitten. Het gaat namelijk om toffe docenten, ziek is straattaal voor tof. Tijdens de lessen van de zieke docenten gaat het voornamelijk om creativiteit en om het ontdekken van je eigen talent.

Lerarentekort 

Directeur Sanne Hooimeijer is erg enthousiast over het project. “We zitten echt al langere tijd met de handen in het haar omdat we collega’s tekort komen. We willen kinderen niet thuis houden, omdat wij dat gat niet kunnen opvullen.”

Het project is dus erg leuk, maar ook wel een beetje pure noodzaak om eraan mee te doen. “Het is echt een wereldoplossing. Ik vind het mooi dat het lokale mensen zijn die voor de klas komen staan, die ervoor zorgen dat onze kinderen met allerlei beroepen, talenten en ideeën in aanraking komen.”

Duurzame chocoladereep 

De leerlingen zijn tijdens de les bezig met hun persoonlijke dromen en maken een businessplan om een duurzame chocoladereep te maken. Als de groepen 6,7 en 8 binnenkort hun eigen repen hebben gemaakt volgt er nog een feestelijk moment voor alle leerlingen. Zij mogen dan ook allemaal zo’n chocoladereep proeven. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk