Luizenmoeder-film vanaf 30 juni in de bioscopen

De film van de populaire serie De Luizenmoeder is vanaf 30 juni in de bioscopen te zien. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks woensdag bekend. Eerder leek het erop dat Luizenmoeder - de film pas in het najaar te zien zou zijn vanwege de sluiting van de bioscopen, maar vanwege de ingezette versoepelingen lijkt dat nu eerder te kunnen.

In de film is directeur Anton (Diederik Ebbinge) er niet meer op basisschool De Klimop. Daarom probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen.

Met de film maakt hoofdrolspeler Ilse Warringa haar regiedebuut. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. Een nieuwe toevoeging aan de cast zou actrice Beppie Melissen zijn, al is niet bekend wie zij gaat spelen. Ebbinge doet niet mee.

Basisschool De Klimop

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie trok wekelijks vele miljoenen kijkers en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Door: ANP