Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

De techniekinstructeur van het Hoofdvaart College in Hoofddorp die januari werd geschorst, eist via de Stichting Onderwijsgeschillen zijn baan terug. De docent werd door de school geschorst omdat hij volgens leerlingen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Volgens de instructeur zijn de beschuldigingen onzin. Over zijn schorsing ontstond veel ophef, diverse Kamerpartijen zijn van mening dat de school de docent niet meteen had moeten schorsen. Dit meldt het AD.

Volgens de techniekinstructeur sprak hij in de klas een leerlinge aan op haar gedrag en werd hij vervolgens in de pauze door andere scholieren beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed. De leerlingen gingen vervolgens naar de directeur en deze besloot daarop de docent te schorsen. Sindsdien zit hij thuis. Zijn schorsing werd vorige maand verlengd met drie maanden om “de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school” te kunnen borgen. Volgens de school is door de gebeurtenissen van beide kanten het vertrouwen geschonden en zal eerst bemiddeling moeten plaatsvinden voordat de techniekinstructeur zou kunnen terugkeren.

Volgens de docent was de leerlinge die hij aansprak op gedrag al langer aan het stoken. Dat het incident heeft kunnen uitlopen op een schorsing komt volgens hem omdat de directeur van de school hem niet moet. Vanwege de privacy wil de school geen uitspraken meer doen over de kwestie. De zaak vindt achter gesloten deuren plaats.

Door: Nationale Onderwijsgids