Normal_foutekersttruiendagstc2018lrcopyrightsavethechildrenmariekevandervelden

De foute kersttruien mogen weer uit de kast! Vrijdag 14 december is het namelijk Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Duizenden helden komen -in foute kersttrui- in actie voor kinderen in nood. Acteur Eric Bouwman trekt het land door met een kerstauto en bezoekt verschillende initiatieven van de in totaal 800 scholen die meedoen. Dit meldt Save the Children.

Eric begint zijn Foute Kersttruientournee rond 8.30 uur bij basisschool Essesteijn in Voorburg, een van de 800 scholen die mee doen aan Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Alle 19 groepen van de Essesteijn proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood en hebben elkaar uitgedaagd: wie haalt het meeste geld op? Vrijdagochtend vormen de 500 leerlingen en hun docenten liggend op het schoolplein een Foute Kersttruienkerstboom. Met een zaklamp of telefoonlampje zorgen ze voor de feestverlichting. De levende, twinkelende kerstboom wordt met een drone gefilmd.
 
Op deze 3e Foute Kersttruiendag komen 800 scholen, 1.500 grote en kleine bedrijven en duizenden particulieren, alleen of met vrienden en familie, in actie voor kinderen in nood. Ook bekende Nederlanders ondersteunen de actie. Gerard Ekdom, André van Duin, Sophie Hilbrand, Alex Klaasen en Kim Kötter hebben hun achterban opgeroepen om mee te doen aan Foute Kersttruiendag. Ook jij kunt statiegeldflessen inleveren, cupcakes verkopen, een kerstborrel organiseren of een andere gekke actie bedenken in foute kersttrui. Deel je actie voor kinderen in nood en foute kersttrui-selfie op social media met de hashtags #foutekersttruiendag18 #savethechildren.
 
Met de opbrengsten van Foute Kersttruiendag helpt Save the Children kinderen in nood in bijvoorbeeld Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi. Zij zorgen voor onderdak en bescherming, herenigen kinderen met hun ouders en verstrekken voedsel, warme kleding, schoenen of dekens.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids